Indret et inspirerende læringslokale med det rette udstyr

Trænger skolens kemilokale, fysiklokale og biologilokale til en indsprøjtning således, at det bliver et inspirerende læringslokale? Der er i hvert fald ingen tvivl om, at de unge mennesker bliver mere motiverede for at lære nyt, hvis omgivelserne og udstyret er opdateret. Her kan du finde inspiration til at indrette et læringslokale, der er til glæde for både elever og lærere.

Opfyld de gældende love og krav om miljø og sikkerhed

Der foregår mange ting i et lokale, hvor der skal undervises i enten fysik, kemi, biologi eller alle tre fag. Derfor bør skolen naturligvis være bekendt med de gældende love og krav på området for miljø og sikkerhed. Inden indretningen går i gang, bør du altså undersøge, hvilke minimumskrav der er til sådan et undervisningslokale. Derved er du forberedt bedst muligt til opgaven.

Læg et budget for indretningen

Det er ikke billigt at indrette denne type faglokale. Men der er helt sikkert et budget til rådighed, som skal overholdes. Har du store drømme om, hvordan lokalet skal indrettes, og er budgettet i den mindre ende, bør du prøve at finde ud af, om du kan søge nogle fonde, så du kan få midler til at indrette lokalet.

Møblerne i rummet er vigtige elementer

Når det kommer til lokaler, der anvendes til kemi, fysik og biologi, er det krævende faglokaler. Foruden at der er skærpede krav til miljøet og sikkerheden, så er det også en anderledes undervisningsform, der foregår i disse lokaler. 

Der skal nemlig være plads til, at eleverne kan arbejde både stående eller siddende, når de eksempelvis er i gang med filtrering. Men der skal også være plads til, at eleverne er i bevægelse. Det sætter store krav til møblerne.