Er en bærbar gasdetektor noget for din arbejdsplads?

Arbejder du inden for naturgasindustrien, søfartsindustrien, metalindustrien, bryggeriindustrien, spildevandsindustrien eller olieindustrien? Så er det en god idé, at alle medarbejdere er udstyret med en bærbar gasdetektor for at holde dem sikre, når de er på arbejde.

Hvorfor have en bærbar gasdetektor?

Det er en god idé at have en bærbar gasdetektor, hvis du arbejder i en industri, hvor der kan forekomme farlige og sundhedsskadelige gasarter. Med en gasdetektor har du en ven, der passer på dig, og som giver dig besked, hvis gasværdierne er for høje, så du kan komme til skade eller i værste fald miste livet. For at være beskyttet på bedste vis skal enhver medarbejder naturligvis have den rette gasdetektor til deres arbejde.

Fare for at blive udsat for en enkelt gasart

Hvis medarbejderne på en arbejdsplads kun er i fare for at blive udsat for en enkelt type gasart, er en enkeltgasdetektor den mest optimale løsning for at opnå den bedste sikkerhed. 

Der findes et væld af bærbare gasdetektorer, der kan registrere lige præcis den gasart, som medarbejderne skal sikres imod. De bærbare gasdetektorer er små, robuste og kan typisk fastgøres til arbejdstøjet. 

Risiko for at blive eksponeret for flere gasarter

Er der en risiko for, at medarbejderne på en arbejdsplads kan blive eksponeret for mere end en enkelt gasart, bør der vælges en multigasdetektor. Denne type detektor kan nemlig registrere flere gasarter på samme tid.

For at sikre medarbejderne bedst muligt skal det naturligvis være en multigasdetektor, der detekterer lige præcis de typer gasarter, som findes i deres arbejdsmiljø.